Shin splints

Shin splints

Shin splints

U heeft scheenbeen pijn, u misschien ook wel bekend als shinsplints. Tegenwoordig wordt dit MTSS (Mediaal Tibiaal Stress Syndroom) genoemd. Shinsplints zijn hardnekkige klachten die niet alleen met oefentherapie te bestrijden zijn! Tijdens het hardlopen voelt u shinsplints ontstaan als scheenbeen pijn. Soms is het mogelijk om door deze scheenbeen pijn heen te lopen, maar vaak ook niet. Ik zorg ervoor dat u direct na de eerste behandeling uw activiteiten weer gecontroleerd kunt hervatten en na 4 weken zonder scheenbeen pijn kunt hardlopen.

Wat zijn de symptomen?

Bij de hoofdpijnbalie wordt gewerkt middels een snelle, specialistische en tijdbesparende methode -een combinatie van verschillende manipulaties, gebaseerd op een Amerikaansemethode waardoor u direct weer kunt gaan opbouwen met hardlopen. Binnen een maand kunt u weer op uw gewenste hardloopniveau zitten! Waarom nog langer met scheenbeen pijn verder lopen? 

Hoe kunnen wij je hierbij helpen?

De therapie zal enerzijds bestaan uit een behandeling op de structuren die verantwoordelijk zijn voor uw scheenbeen pijn. Het betreft een niet-conventionele behandelmethode waarin een combinatie van verschillende manuele technieken wordt uitgevoerd, gebaseerd op de Amerikaanse-methode. Deze methode wordt sinds jaren toegepast op tennisarmen en heeft tevens op shinsplints een zeer goed effect. Anderzijds zal de therapie bestaan uit het instrueren van de juiste oefeningen die u thuis moet doen. Tijdens de eerste behandeling neemt de therapeut met u de activiteiten en de hulpvraag door, waarna gestart wordt met de eerste behandeling. Tijdens de behandeling wordt er een combinatie van manuele technieken uitgevoerd, waaronder manipulaties. Deze manipulaties zijn gebaseerd op de Amerikaanse-methode. (Manual Adhesion Release) Deze manipulatie heeft een direct en zeer duidelijk effect. De behandelde structuren kunnen na de behandeling even gevoelig zijn. De gevoeligheid/beursheid die de behandeling bewerkstelligt, zal binnen enkele uren na de behandeling weer weggetrokken zijn. het uitvoeren om uw belastbaarheid weer op het gewenste niveau te krijgen.