Fysische vasculaire therapie (BEMER)

Fysische vasculaire therapie (BEMER)

Fysische vasculaire therapie (BEMER)

De bloedsomloop is het toevoersysteem van het menselijk lichaam. Hij verzorgt het lichaamsweefsel en de organen van voedingsstoffen en zuurstof. Tegelijkertijd worden afvalstoffen afgevoerd. 75% van dit proces vindt plaats in de kleinste bloedvaten, de zogenaamde microcirculatie.

Een goede doorbloeding is van groot belang!

Door deze therapie toe te passen (8 minuten) heeft de patient hier 12 tot 16 uur per dag profijt van. In de therapievorm die mijn praktijk aanbied worden patienten minimaal 3x per week behandeld met hierdoor goede resultaten in herstel. Het helpt de fysiotherapie te ondersteunen. 

Het afgelopen jaar hebben we verschillende chronische en acute klachten hiermee behandeld en ondersteund. U moet dan denken aan Migraine, Fibromyalgie, Reuma, Artritis, Etalagebenen. Klachten die hierbij veel voorkomen zijn: pijn, vermoeidheid, sociaal isolement, bewegingsbeperkingen, enz enz. Al deze klachten werden met 75-90% verminderd. 

Mede hierdoor starten we, samen met de HAN, een wetenschappelijke pilot voor Etalagebenen. Maar ook als u andere lichamelijke klachten heeft van chronische of acute aard kunt u gebruik maken van deze therapievorm. Behalve wanneer u bezig bent met een Chemokuur, of een orgaantransplantatie heeft gehad in combinatie met medicatie.